Rainmaker

Wereld Watercrisis

Met zoet water laten we onze gewassen groeien, koken we ons voedsel en voeden we ons lichaam. Zonder water kunnen we niet overleven. Zelfs als we de ruimte verkennen, is de eerste vraag over elke planeet of er een aanwezigheid van water is.

Bekijk de oplossing

wereld water crisis Een overzicht:

Hier op aarde nemen velen van ons water als vanzelfsprekend aan. Draai de kraan open en daar is hij klaar om te drinken, te koken, te baden, de was te doen of het gazon water te geven. Toch zijn er te veel plaatsen waar het lang niet zo eenvoudig is. Plaatsen waar het uren kost om een kostbare kan water uit een bron naar huis te brengen, waar water is verontreinigd, en vaak de drager van dodelijke ziekten.

  • In vele regio’s, zijn waterputten droog aan het raken;
  • Vaak is de grondwaterspiegel vervuild, dus water is niet langer drinkbaar;
  • 5 miljard mensen hebben te maken met waterschaarste-problemen, minstens een maand per jaar;
  • Minder dan 3% van het water in de wereld is vers;
  • Noord-Afrika, het Midden-Oosten, India, Mexico, grote delen van Zuid-Amerika en veel eilanden staan voor de grootste wateruitdagingen;
  • Terwijl de wereldbevolking blijft groeien, komen miljoenen meer onder waterstress.

Hoeveel is er per persoon nodig?

Op het niveau van onderhoud hebben sommige mensen toegang tot slechts 5 liter water per dag voor al hun behoeften op het gebied van koken, drinken en sanitaire voorzieningen.

De Wereldgezondheidsorganisatie specificeert 50 liter per persoon per dag als de aanbevolen ‘tussenliggende’ hoeveelheid die nodig is om de gezondheid, hygiëne en voor alle huishoudelijk gebruik te behouden.

Ter vergelijking, de gemiddelde Amerikaan gebruikt 300 tot 375 liter per dag. Daarvan wordt 26% van het binnenwater gebruikt voor het doorspoelen van toiletten, 22% voor wasgoed en 19% voor douchen en baden.